Menu

Polecamy

Polecamy

  1. Tatar wołowy 

    36

     

    Wołowina, ogórek kiszony, borowik, cebula, musztarda francuska, kapary, majonez truflowy, żółtko, pieczywo.

  2. Zapiekany camembert

    29

    Rozmaryn, czosnek, karmelizowana gruszka, żurawina

  3. Wątróbka drobiowa

    44

    Suszone morele, czerwona cebula, wino, masło, puree ziemniaczane, surówka z kiszonego ogórka i cebuli

przystawki

  1. Tatar wołowy

    37

    Wołowina, ogórek kiszony, podrzybek marynowany, cebula, musztarda francuska, kapary, majonez truflowy, żółtko, pieczywo.

  2. Frytki z batatów

    24

    Rukola, roszponka, granat,

    -majo-sriracha

    -majo-limonka

  3. Krewetki

    48

    Krewetki 5szt, białe wino, czosnek, chilli, pieczywo.

  4. Śledź

    26

    Cebula, śmietana, ogórek kiszony, jabłko

  5. Zapiekany camembert

    29

    Rozmaryn, czosnek, karmelizowana gruszka, żurawina

przystawki
Zupy

Zupy

  1. Rosól z trzech mięs

    18

    Lane kluski, marchew, natka.

  2. Żurek

    21

    Puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko

     

  3. Zupa dnia

    12

    dostępna od poniedziałku do piątku.

Sałatki

  1. Cezar

    26

    Sałata rzymska, boczek, pomidor concase, grzanki maślane, ser bursztyn, sos na bazie anchois.

    +kurczak 14

    +krewetki 22

  2. Halloumi

    38

    Grillowany ser halloumi, roszponka, rukola, pomidor, vingret, grzanki, sezam, pomidor suszony

Sałatki
Pasty i dania mączne

Pasty i dania mączne

  1. Spaghetti amatriciana

    30

    Pancetta, sos z pieczonych pomidorów i warzyw, ser, rukola

  2. Spaghetti Amatriciana VEGE

    26

    Sos z pieczonych pomidorów i warzyw, ser, rukola

  3. Spaghetti salsiccia

    32

    Mięso wieprzowe, por, czosnek, suszone grzyby, wino, rozmaryn

  4. Pierogi z szarpaną wieprzowiną

    34

    Ręcznie lepione w naszej restauracji, okrasa z cebuli, puder z boczku

     

  5. Ravioli z borowikami

    37

    Emulsja winno-maślana z szałwią, ricotta, cebula, rukola, ser

  6. Pierogi "Ukraińskie"

    29

    Ręcznie lepione w naszej restauracji, twaróg, ziemniaki, okrasa z cebuli, kwaśna śmietana.

  7. Pierogi z serem i szpinakiem

    31

    Ręcznie lepione w naszej restauracji, twaróg, szpinak, czosnek, masło 

Dania główne

  1. Schabowy z kością

    39

    Kapusta zasmażana, ziemniaki z koprem.

  2. Kotlet Devolay a'la Saska

    43

    Masło, pietruszka, koper, puree ziemniaczane, mizeria. 

  3. Policzki wołowe

    44

    Przygotowane metodą sous vide, sos piwno-malinowy, zasmażane buraki oraz kopytka dyniowe

  4. Burger Saska

    43

    Polska wołowina, ser, boczek, sałata, pomidor, ogórek,konfitura z cebuli

    • Domowy sos remulade
    • Frytki
    • Sałatka colesław
  5. Fish & Chips

    42

    Frytki, colesław, sos tatarski, cytryna.

  6. Wątróbka drobiowa

    34

    Suszone morele, czerwona cebula, wino, masło, puree ziemniaczane, surówka z kiszonego ogórka i cebuli

     

  7. Polędwiczka wieprzowa

    46

    Kopytka, zielone warzywa, sos demi-glace z gorczycą

     

Dania główne
Lunch     menu                                    28zł

Lunch menu 28zł

  1. Wtorek 21.02.2023

    Krem z pomidorów z grzankami

    Pierś z kurczaka, kasza bulgur z warzywnym ratatuj, mix sałat z vinegret

  2. środa 22.02.2023

    Zupa ogórkowa z warzywami okopowymi

    Tortilla z szarpaną wieprzowiną, frytki, surówka z kapusty pekińskiej

  3. czwartek 23.02.2023

    Zupa jarzynowa

    Gulasz wieprzowy,puree ziemniaczane, surówka z ogórka kiszonego

  4. piątek 24.02.2023

    Krem z pieczonego ziemniaka z chipsem z boczku

    Krokiety z mięsem, surówka z czerwonej kapusty

     

  5. wtorek 28.02.2023

    Zupa

    Makaron penne z łososiem i warzywami

Dla dzieci

  1. Zupa pomidorowa

    11

    lane kluski

  2. Kids rosół

    11

    lane kluski.

  3. Sznycelki z kurczaka

    21

    Filety z kurczaka w chrupiącej panierce, frytki, mizeria.

  4. Ryba Kids

    25

    Ryba w cieście, frytki, colesław, ketchup.

  5. Naleśniki

    21

    z kremowym serkiem z białą czekoladą, mus z truskawek, cukier puder.

  6. Tagliolini a'la Zakochany kundel

    24

    pulpety z indyka, sos pomidorowy, ser Bursztyn.

  7. Pulpeciki z indyka

    21

    sos pomidorowy, pUree ziemniaczane, mizeria.

Dla dzieci
DESERY

DESERY

  1. Fondant czekoladowy

    23

    Gałka lodów, mus truskawkowy, migdały, granat, cukier puder

  2. Sernik

    19

    z kajmakiem, białą paloną czekoladą czy oreo? Zapytaj kelnera o dostępne smaki.

  3. Tort bezowy

    22
  4. Owoce pod kruszonką

    18

    Sezonowe owoce, kruszonka, lody waniliowe.

KONTAKT

WARSZAWA

ul. Stanisława Skalskiego 1

biuro@saskabistro.pl

ZAPRASZAMY

poniedziałek - sobota
12:00 - 22:00

niedziela
12:00 - 20:00

REZERWACJE

Jeśli chcesz
zarezerwować stolik lub salę

zadzwoń
733 006 200

ZNAJDŹ NAS